97
صنعت پتروشیمی در برنامه هفتم توسعه
1404-01-25
بهمن 30, 1403

حضور رادیناس در همایش ملی هوش مصنوعی و هوشمندسازی صنعتی و سومین مجمع شبکه مدیران تحقیق و توسعه و نوآوری کشور

به گزارش روابط عمومی رادیناس، سومین مجمع شبکه ملی مدیران تحقیق و توسعه و نوآوری کشور با حضور ۲۰۰ عضو شبکه، در روز ۲۸ بهمن ۱۴۰۳، هم‌زمان با همایش هوش مصنوعی و هوشمندسازی صنعتی برگزار شد. دکتر مهدی الیاسی، معاون سیاست‌گذاری و توسعه معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان، در همایش ملی هوش مصنوعی و هوشمندسازی صنعتی گفت: در معاونت علمی، به دنبال تحقق دو هدف اصلی هستیم: اول، حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان و تیم‌های فناور، و دوم، تمرکز بر فناوری‌های پیشران و زنجیره‌های ارزش. شرکت‌ها به عنوان بازیگران این زنجیره‌ها نقش مهمی دارند. هوش مصنوعی، زیست‌مهندسی، فناوری‌های شناختی، مواد پیشرفته، ساخت‌های پیشرفته و فناوری‌های دیجیتال، به دلیل ماهیت تأثیرگذارشان، به‌عنوان فناوری‌های فراگیر و زیرساخت‌های ملی در اولویت قرار گرفته‌اند. هوش مصنوعی و هوشمند‌سازی حدود ۸۰ درصد از اکوسیستم دانش‌بنیان را ازنظر اقتصادی تشکیل می‌دهند.

مرکز نوآوری رادیناس بعنوان نماینده هلدینگ تاپیکو عضوی از این شبکه ملی می باشد که در این همایش حضور پیدا نمود. با توجه به اینکه یکی از پروژه های این مرکز درخصوص بررسی و شناسایی فرصت های جدید کسب و کار در حوزه خدمات تعمیرات و نگهداری با استفاده از تحول دیجیتال می باشد حضور در این همایش و ارتباط با شرکت های دانش بنیان و فناور بسیار ضروری بود.

در پنل‌های تخصصی همایش به اهمیت استفاده و الگوبرداری از تجارب موفق به‌کارگیری هوش مصنوعی و ایجاد شبکه‌های همکاری صنایع بالغ کشور پرداخته شد که گامی اساسی در توسعه اقتصاد دیجیتال و هوشمندسازی صنعتی محسوب می‌شود.

در این همایش آخرین دستاوردهای داخلی و بین‌المللی هوشمندسازی صنعتی، شناسایی فرصت‌های سرمایه‌گذاری، معرفی ابزارها و حمایت‌های قانونی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری به‌ عنوان یکی از بازیگران اصلی توسعه فناوری در کشور و استفاده از ظرفیت‌های صندوق نوآوری شکوفایی ریاست جمهوری جهت تحقق پروژه‌های نوآورانه در حوزه هوش مصنوعی و هوشمندسازی صنعتی مورد بررسی قرار گرفت.

در انتهای این همایش جلسات B2B با شرکت‌های پیشروی این حوزه در خصوص پیاده‌سازی هوش مصنوعی در پیش‌بینی و تعمیرات پیش‌بینانه و استفاده از فناوری دوقلوهای دیجیتال برای نظارت و بهینه‌سازی عملکرد تجهیزات برگزار گردید.

ارائه چالش‌های هوشمندسازی در شرکتهای بزرگ، زیرساخت‌ها و سرویس‌های پایه و از طرف دیگر ظرفیت استارتاپ ها و شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور در حوزه هوش مصنوعی و هوشمندسازی صنعتی از دیگر موضوعات محوری همایش بود.